vrijdag, 25. november 2005 - 12:04

Brutale overval op bejaarde vrouw (82)

Zwolle

De Zwolse politie heeft een 17-jarige jongen aangehouden en ingesloten op verdenking van een brutale tasjesroof. Het slachtoffer is een hoogbejaarde vrouw van 82 die aan het incident een hoofdwond overhield

Bij de laffe overval werd gebruik gemaakt van een scooter. Het incident vond plaats in Zwolle zuid. In deze wijk is de laatste maanden veel commotie ontstaan over het verdwijnen van een politie wijkpost. De overval op de vrouw werd gepleegd door twee jongens op een scooter. Zeer waarschijnlijk hebben de daders de vrouw zien pinnen waarna zij hebben getracht de tas van de vrouw uit haar handen te rukken.

Dat lukte niet waarna de vrouw ten val kwam en over het trottoir werd gesleurd. Het slachtoffer is er plekke door ambulancepersoneel behandeld. Een van de daders kon snel na de overval worden gegrepen. Zijn maat is nog voortvluchtig. Eventuele getuigen kunnen, indien gewenst ook anoniem, contact opnemen met de politie van Zwolle (0900-8844). De tasjesroof vond afgelopen woensdag plaats ter hoogte van de Staatsmanlaan.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):