vrijdag, 2. december 2005 - 0:43

Brute overvallers gepakt

Gorredijk

De politie heeft woensdagavond en donderdagmiddag twee verdachten aangehouden op verdenking van de brute overval op de 75-jarige man uit Gorredijk. De man werd woensdagavond bedreigd, geslagen, geschopt en vastgebonden in zijn eigen huis.

Woensdagavond omstreeks 23.00 uur werd de gestolen auto van het slachtoffer rijdend aangetroffen in Den Haag. De bestuurder, een 20-jarige man uit Den Haag, werd aangehouden op verdenking van de overval in Gorredijk en de diefstal van de auto.

Donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur is in Dokkum een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een man van rond de 20, eveneens uit Den Haag. De politie zegt dat het nog steeds van groot belang is dat getuigen zich melden.

Een team van 10 rechercheurs werkt aan deze grove overval. Momenteel wordt nog steeds gewerkt aan een grootschalig buurtonderzoek. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten worden vrijdag geleid voor de rechter-commissaris. De voorlichting zal dan worden overgenomen door het openbaar ministerie.

Het slachtoffer heeft enkele lichte verwondingen maar maakt het gezien de omstandigheden goed. Wel is hij zeer geschrokken van hetgeen hem is overkomen. In het belang van het onderzoek kunnen vooralsnog geen nadere mededelingen worden gedaan.
Provincie:
Tag(s):