donderdag, 21. juli 2005 - 11:57

Brute overvallers schieten gericht

Genderen

Afgelopen woensdag wisten gemaskerde mannen op brute wijze een voertuig te stelen. In Genderen was een groepje vrienden in een loods aan het repeteren voor een 12½ jarige bruiloft, toen rond 20.45 uur twee gemaskerde mannen het erf opkwamen en gericht met een vuurwapen schoten om vervolgens een auto te stelen.

De daders scheurden met het gestolen voertuig weg, waarop de eigenaar met zijn zoon en de schrik in de benen de achtervolging inzetten. Door de hoge snelheden die hierbij werden gehaald, raken ze de autodieven uit het oog. De dieven zijn inmiddels veranderd in ware overvallers en overvallen ondertussen het Avia-tankstation aan de Parallelweg in Wijk en Aalburg. Dat ligt naast Genderen, net boven Waalwijk.

Op een gegeven moment zien de eigenaar en zijn zoon ineens de gestolen auto weer rijden en gaan er achteraan. Via de N267 naar de A59 en daarna over de A59 naar Den Bosch. Bij de afslag Den Bosch-West slaan ze af. In de buurt van het Willem Alexanderziekenhuis raken de achtervolgers de auto uit het oog. Maar ook hier wisten de achtervolgers het tweetal niet bij te houden. De politie heeft later het voertuig teruggevonden in een sloot onder een oude spoorbrug aan de Moerputtenweg in Vlijmen en roept getuigen op zich te melden via het telefoonnummer 0416 - 68 84 74 (tussen 09.00-17.00 uur). Foto Politie
Provincie:
Tag(s):