vrijdag, 30. december 2005 - 21:19

Buffoons twee keer in Top 2000, VandenBerg nergens te bekennen

Wie als Oost-Nederlandse popliefhebber de laatste dagen de diverse hitlijsten van de aller-beste songs allertijden volgt, zal zich verbazen wat voor een verschil er tussen de diverse hitlijsten zit. Wie bij de één niet eens in de top 2000 staat, staat in een andere lijst gewoon op 199.

De Enschedese Buffoons, bekend in de zestiger jaren om hun close-harmony, en vaak vergeleken met de Beach Boys staan maar liefst met twee nummers in de Top 2000 die de laatste dagen op Radio 2 wordt uitgezonden. En wel op plaats 1189 en op 1242.

De Enschedese hardrocksensatie Vandenberg die in de midden tachtiger jaren hun hoogtijdagen hadden, en met hun nummer Burning Heart een evergreen hebben gescoord komen in deze lijst zelfs helemaal niet voor.

In de Veronica Top 1000 aller tijden staan zij echter met dit nummer maar liefst op plaats 199. De Buffoons daarentegen komen in deze lijst weer helemaal niet voor. Ra, ra, hoe kan het dat er zo veel verschil zit tussen beide hitlijsten, terwijl beide door het publiek worden samengesteld ?

Het antwoord op deze vraag zal wellicht zitten in het verschil tussen de Radio 2 luisteraars en het Veronica publiek.
Voorlopig wint qua populariteit echter de lijst van Radio 2, miljoenen Nederlanders volgen reeds dagen de uitzendingen die maar liefst 24 uur per dag door gaan. Op 31 December om 24.00 uur eindigt hij met de nummer 1, en die is van Boudewijn de Groot.
Provincie:
Tag(s):