maandag, 10. oktober 2005 - 14:29

Burgemeester Dales aangesteld als ´Ambassadeur voor de Vrede´

Breukelen

De burgemeester Dales van de gemeente Breukelen heeft een oorkonde ontvangen van de ´Interreligious en International Federation for World Peace´. Uit handen van mevrouw Verstraten en de heer Martijn ontving de heer Dales de oorkonde waarmee hij werd benoemd als Ambassadeur voor de Vrede.

De stichting benoemt mensen als Ambassadeur voor de Vrede, indien zij zich onderscheiden als leiders op het gebied van religie, politiek, de media, wetenschap, het bedrijfsleven en de samenleving in het algemeen. Zij hebben laten zien dat zij zich consequent inzetten voor het welzijn van anderen, in zowel hun professionele, als persoonlijke leven. Burgemeester Dales zet zich op verschillende manieren voor de wereldvrede in. Zo heeft hij in Breukelen het initiatief genomen tot samenwerking van diverse lokale hulporganisaties, die heeft geresulteerd in de Stichting Internationale Samenwerking Breukelen, SISaB.
Daarnaast is hij als burgemeester lid van ´Mayors for Peace`. Dit initiatief bestaat uit steden wereldwijd die hun steun hebben uitgesproken voor het afschaffen van de kernwapens. Daarnaast zet Mayors for Peace zich in voor de wereldvrede door zich op alles te richten wat deze bedreigt, zoals: honger, armoede, slechte levensomstandigheden van vluchtelingen, mensenrechtenschendingen en milieubeschadiging.

Foto: Gem. Breukelen
Provincie:
Tag(s):