vrijdag, 8. april 2005 - 9:08

Burgemeester laat Graafsewijk afsluiten

Den Bosch

Burgemeester Rombouts heeft zaterdag de Graafsewijk compleet laten afgrendelen door de politie. Alleen bewoners mogen het afgesloten gebied in of uit, voor de rest wordt iedereen geweerd. De maatregelen volgen op de ongeregeldheden van de afgelopen dagen. Vanavond zal de versterkte ME de afsluiting bewaken.
<BR>Ook vrijdagavond liep het weer uit de hand in de Graafsewijk.
<BR>Patrouillerende politie-agenten werden door bewoners bekogeld met stenen, flessen en vuurwerk en de wijk uitgejaagd. Hierop zette de politie de ME in die ook werd bekogeld vervolgens heeft de ME de straten schoongeveegd.
<BR>

Burgemeester Rombouts heeft vrijdagavond in de wijk een noodverordening ingesteld wat inhoudt dat iedereen die zich op straat begeeft kan worden aangehouden.

De ongeregeldheden begonen allemaal donderdagavond na de uitzending van het programma Probleemwijken bij SBS6.
De ramen van een huis, waarvan de bewoners in het programma te zien waren, werden ingegooid en de huisraad op straat in brand gestoken. Na de uitzending van het programma van SBS6 gingen de bewoners in groepjes woedend de straat op. Dit had waarschijnlijk met een van de bewoners van de wijk te maken waarvan de man op TV bekende zijn 8-jarige stiefdochter te hebben misbruikt.
De bewoners van het bewuste huis waren niet thuis. De wijkgenoten gooiden de ramen van de woning in en gooiden de huisraad naar buiten en staken deze in brand.

De politie heeft donderdagavond één man aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ook donderdagavond al had de ME de wijk afgegrendeld. Pas na 02:00 uur keerde de rust toen in de wijk weer terug.

© BON / Miranda van der Sloot/Foto archief 2000
Provincie:
Tag(s):