woensdag, 16. februari 2005 - 15:59

Burgemeester opnieuw bedreigd

Heerenveen

Dinsdagmiddag is een 26-jarige man uit Heerenveen aangehouden omdat hij dreigde het gemeentehuis in brand te steken. De man kwam dinsdagochtend boos het gemeentehuis binnen en eiste bij de secretaresse een gesprek met de burgemeester.

Hij wilde over zijn uitkering praten. Toen hij te horen kreeg dat hij eerst een afspraak moest maken, ging hij door het lint. Hij dreigde onder andere het gemeentehuis in brand te steken en voegde daaraan toe dat het dan de schuld van de burgemeester zou zijn.

Burgemeester Peter de Jonge en zijn secretaresse hebben beide aangifte gedaan en in overleg met de officier van justitie is de man diezelfde middag om even over half vijf van huis gehaald.

Vorig jaar deed Burgemeester de Jonge, samen met zijn collega Bert Kuiper van Skarsterlân, al eerder aangifte van bedreiging. Toen werden beide burgervaders per brief met de dood bedreigd door een 61-jarige agrariër uit Oudehaske. Deze boer werd op 7 februari dit jaar nog veroordeeld tot een geldboete van € 600,- ©BON / foto: DAS-fotografie
Provincie:
Tag(s):