vrijdag, 11. maart 2005 - 20:10

Bus met scholieren gekanteld op de A6 (update)

Emmeloord

Een buschauffeur en twee leraren raakten vrijdagavond gewond bij een eenzijdig ongeval met een bus. De chauffeur vervoerde HAVO-scholieren van de Christelijke scholengemeenschap Liudger uit Drachten. De bus was op de terugweg vanuit Londen.

Op de rijksweg A6 ter hoogte van Emmeloord, net voorbij de afslag Bant, raakte de chauffeur door nog onbekende oorzaak van de weg. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en belandde met de bus in de sloot naast de weg. De chauffeur liep letsel op in zijn gezicht en werd naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad overgebracht. Een leraar, die uit de bus was geslingerd, liep armletsel op en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Een andere leraar liep bloeduitstortingen op en is later die avond voor de zekerheid ter observatie opgenomen in het ziekenhuis in Heerenveen. De andere passagiers kwamen met de schrik vrij en konden op eigen kracht de bus verlaten.

De melding kwam rond 19.30 uur binnen bij de regionale meldkamer. Onmiddellijk gingen de hulpverleningsdiensten ter plaatse. De politie heeft eerste hulp verleend. Vervolgens kwamen er vijf ambulances uit Emmeloord, Lemmer, Lelystad en Dronten en drie brandweerwagens van de Noordoostpolder. De politie regelde het verkeer totdat Rijkswaterstaat de weg afsloot en een omleiding instelde.

De 49 inzittenden werden met een vervangende bus overgebracht naar het politiebureau in Emmeloord. De GGD heeft alle scholieren onderzocht. Een meisje hyperventileerde en werd naar Drachten overgebracht. De vrijwilligers van Bureau Slachtofferhulp en het Rode Kruis verleenden ook hun hulp. Inmiddels waren de ouders in kennis gesteld.

Nadat de scholieren met de ouders waren verenigd en de emoties gedeeld waren, vertrok men huiswaarts. Aan het bureau in Emmeloord vervoegde zich ook burgemeester Van Rappart van de gemeente Noordoostpolder, de directie van de busmaatschappij en de directie van de school uit Drachten.

De A6 bleef de gehele avond afgesloten. De VerkeersOngevallenAnalysedienst (VOA) van Politie Flevoland heeft onderzoek verricht. De precieze reden waarom de bus van de weg raakte, is nog niet bekend. Hiernaar wordt nog onderzoek gedaan.
Provincie:
Tag(s):