donderdag, 24. maart 2005 - 17:07

Bush bezoekt Limburg

De provincie Limburg mag zich in mei opmaken voor de komst van de Amerikaanse president George W. Bush. Dit heeft het Witte Huis in Washington bekendgemaakt. De Texaan zal van 6 tot en met 10 mei in Europa aanwezig zijn om de 60-jargie bevrijding te vieren van Europa. Rond 7 en 8 mei zal hij Zuid-Limburg aandoen. Hij zal daar een herdenking op het Amerikaanse oorlogskerkhof in Margraten bijwonen.

Bush begint zijn reis in Letland. Van daaruit reist hij naar Nederland, waar hij ook een gesprek zal hebben met premier Balkenende. Tijdens zijn verblijf in Limburg zal hij overnachten in Chateau St. Gerlach. Na zijn verblijf in Nederland reist hij door naar Moskou om daar de viering van de overwinning op Nazi-Duitsland bij te wonen, om vervolgens zijn reis te beëindigen in Georgië.

Met de stop-over in Nederland zou de president zijn waardering willen laten blijken voor de goede samenwerking met Nederland. Vooral de militaire inzet in Irak werd door de Amerikaanse president erg gewaardeerd. © BON/ John Peters

Provincie:
Tag(s):