maandag, 7. februari 2005 - 11:32

Busje gebruikt voor teambuilding

Alkmaar

In de loop van maandag hoopt woordvoerder van de gemeente Alkmaar Dhr. Wouters met een verklaring te kunnen komen over de vakantie van het brandweerkorps in Mayerhofer Oostenrijk. In het weekeinde ontstond commotie over een wintersportvakantie die een van de vrijwillige Alkmaarse brandweerkorpsen zou hebben gemaakt met een gloednieuwe Mercedes Sprinter manschappenwagen.

De woordvoerder verklaarde vanmorgen dat de gemeente op vrijdag voor het eerst over deze zaak gehoord heeft. Maar Hans Schilder, die de zaak aanhangig heeft gemaakt, heeft al op woensdag met de gemeente gebeld en om een verklaring gevraagd. Toen hij op donderdag nog niets had gehoord heeft hij teruggebeld en ook toen kon de gemeente nog geen verklaring geven.

'We willen eerst alle feiten boven tafel hebben, en dan zullen er passende maatregelen volgen’ zo verklaart dhr. Wouters maandagmorgen. ‘Er gelden strenge voorschriften voor het gebruik van dienstmaterieel, en de onderste steen moet hier boven komen’. Op de eventuele maatregelen als gevolg van het winterse uitje wil hij nog niet vooruit lopen. ‘Maar dat het betreffende korps hier een verklaring schuldig is moge duidelijk zijn’. In de loop van de middag kwam naar buiten dat het vrijwillige korps ‘Burgerplicht’ met het manschappenbusje in Oostenrijk is geweest. ‘Het busje werd al eerder ingezet voor teambuildings activiteiten maar dat betekend niet dat je er mee naar Oostenrijk rijdt’ aldus de woordvoerder. ‘Het laatste woord is hier nog niet over gezegd, en aan de vrijwilligers en de leidinggevenden zal duidelijk gemaakt worden dat dit gewoon niet kan’. De korpsleiding van de brandweer was onbereikbaar voor commentaar.

© BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):