maandag, 19. september 2005 - 16:59

Button blijft bij B.A.R

Jenson Button rijdt ook in 2006 voor het team van B.A.R. De Brit heeft een bedrag van 10 miljoen Engelse ponden betaald aan de renstal Williams, aangezien hij zijn contract moet afkopen. Vrijdag zou het contract zijn getekend, waardoor de Engelsman geen verplichtingen meer heeft voor Williams.

De teambaas van het team van Williams, Frank Williams, heeft herhaaldelijk in het openbaar gezegd dat er niet valt te onderhandelen over het contract dat is gesloten tussen de Britse coureur en het team uit Grove. De afgelopen maanden leek hij echter een stuk milder te worden en kwam ‘Jens’ zelfs met de mededeling dat de gesprekken wonderbaarlijk goed verlopen. In deze maanden zijn er veel gesprekken geweest tussen Williams (Chris Chapple) en het management van Jenson Button, gesteund door het team van B.A.R.

Volgens de verhalen zal Button het team van Williams moeten betalen voor het feit dat hij om aankomend seizoen niet voor het team zal rijden. Het ziet er echter naar uit dat het team van B.A.R hier ook een deel aan zal bijdragen. Button is de afgelopen 12 maanden namelijk het gesprek van de dag geweest vanwege Button-Gate, zoals het getouwtrek tussen de twee Engelse teams werd genoemd. Het was in oktober vorig jaar dat Button met de verrassende mededeling kwam dat hij naar Williams over zou stappen. Dit werd echter teruggedraaid door de Contract Recognition Board, onderdeel van de overkoepelende organisatie FIA.

Williams had daarna een contractuele optie op de Britse coureur waarin stond dat hij in 2006 alsnog voor het team zou rijden. Deze optie hield wel in dat Button op 21 augustus niet meer dan 75 procent van de punten vergeleken met de leider in het kampioenschap had. Hier slaagde hij niet in, waardoor hij contractueel gezien verplicht was om in 2006 voor Williams te rijden. Button bedacht zich echter en wilde bij zijn huidige werkgever blijven nadat motorleverancier Honda een groter aandeel in het team kocht.

Dit betekent ook dat Takuma Sato definitief uit moet kijken naar een nieuwe werkgever. Button zal volgend jaar voor B.A.R uitkomen samen met Rubens Barrichello die van Ferrari overstapt. Een allerlaatste optie voor Sato om bij het team te blijven is als derde coureur aan te blijven en zo veel te testen en op de vrijdag te kunnen testen tijdens de Grand Prix weekenden. Of Sato hier echter veel interesse in heeft is nog maar de vraag.

Beide teams weigeren nog ieder commentaar, maar men verwacht woensdag een officiële bekendmaking.
Categorie:
Tag(s):