dinsdag, 31. mei 2005 - 11:47

Button verbaast over snelheid

Jenson Button en zijn team B·A·R gaan deze week terug naar huis om hun wonden te likken van het afgelopen weekend en om te kijken hoe ze weer terug naar de voorkant van de grid kunnen komen. Button keerde terug naar het Formule 1 circus, nadat B·A·R twee wedstrijden was geschorst, met veel zelfvertrouwen. Toch wist de Brit slechts als tiende over de meet te komen afgelopen weekend. De complete performance van de auto is verdwenen.

Button kan niet verklaren waarom de grip op de Nürburgring zo slecht was. Zijn hoop is gevestigd op de aankomende drie-daagse test, beginnend op Silverstone. Daarna zal het team nog twee dagen actief zijn in Italië, waarna Button hoopt zijn snelheid hervonden te hebben.

“Het verbaast me dat we een goede auto hadden op Imola en gedurende de tests. Al het werk wat we hebben verzet met betrekking tot aërodynamica heeft zich niet vertaald in een betere racesnelheid. Op het moment zijn we gewoon niet daar waar we dachten dat we zouden zijn. We zullen hard moeten werken om uit te vinden waar het precies fout gaat, want tijdens de tests leek de auto zo sterk.�

Na de race waren de critici niet milt over het optreden van B·A·R. Iedereen riep dat het slechte presteren een direct gevolg was van de veranderingen die B·A·R gedwongen aan de auto heeft moeten maken. “We hebben gewoon geen grip met de auto, waardoor we per ronde 2 secondes langzamer zijn dan de rest van het veld. Het voelt of je met een Minardi aan het racen bent.�

Toch heeft Button voldoende vertrouwen in het team om terug te kunnen komen. Hij verwees naar de stijgende lijn van vorig jaar, om aan te kunnen geven dat er absoluut betere tijden aan zitten te komen. “Vorig jaar waren wij samen met Ferrari de twee teams die een goede stijgende lijn door het gehele seizoen lieten zien. Dat getuigd van een sterk team�, aldus Button.
Categorie:
Tag(s):