vrijdag, 1. juli 2005 - 18:45

Buurt is het zat; lastig stel moet weg

Zwolle

Drank, drugs, keiharde muziek en regelmatig bezoek van de politie. Omwonenden van een lastig stel in de wijk Aa-landen zijn de overlast na drie jaar meer dan zat en eisen het vertrek van een lastig duo. Het tweetal zelf begrijpt alle commotie, maar zoekt de schuld niet direct bij hen zelf. Het is familie die voor het nodige trammelant heeft gezorgd.

Alcohol maakt meer kapot dan je lief is. Buurtbewoners van een stel lastpakken hebben het drie jaar uitgehouden maar de maat is vol. Ook de verantwoordelijke woningstichting ziet geen mogelijkheid meer om het bewuste stel te handhaven in de woning en heeft bij de rechtbank een kort geding aangespannen om de treiteraars direct op straat te kunnen zetten. Al vanaf het begin was het mis met het lastige stel dat over een beruchte woonreputatie zou beschikken. Ondanks de weerstand van de buurt heeft het toch nog drie jaar geduurd voordat de kogel door de kerk ging. Vorige maand heeft er een alles-of-niets poging plaats gevonden om het stel tot beterschap te manen. Ook deze poging wordt als mislukt beschouwd waarna de woningstichting definitief een eind aan de huurovereenkomst wil maken.

Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Toch zijn er voldoende bewijzen dat het verder handhaven van de bewuste lastposten en hun familie in de wijk niet getolereerd kan worden. Volgens de betrokken hoofdrolspelers kunnen zij zelf weinig aan al die overlast doen. Zelfs op de momenten dat ze niet thuiswaren zouden familieleden via een keukenraam of het balkon toegang tot de flat hebben gekregen. De rechtbank heeft een redelijk beeld van de situatie gekregen maar wil toch meer bewijzen voor bepaalde dreigende situaties. Volgende week donderdag volgt de uitspraak in dit kort geding.

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):