vrijdag, 9. december 2005 - 8:02

Buurtbewoners helpen bij arrestatie

Wehl

Buurtbewoners hebben dinsdagmiddag (6/12) een hoofdrol gespeeld bij de arrestatie van vier inbrekers bij een woning in het buitengebied van Wehl. (Achterhoek)

Het viertal kon door de politie worden aangehouden en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Het betreffen een 27 jarige vrouw, een 18 jarige en 21 jarige man uit Utrecht en een 29 jarige Amsterdammer.

Een buurtbewoner zag kort na 16.00 uur dat een grijsgroene personenauto via de inrit het erf van een woning aan de Nieuw Wehlseweg opreed, waarna twee inzittenden poolshoogte namen bij de woning en via de toegangsdeur naar binnen gingen. Een derde inzittende nam poolshoogte bij een

naastgelegen woning en de vierde inzittende van de auto nam plaats op de bestuurderszitplaats.

De getuige die wist dat de al wat oudere bewoonster niet thuis was, vertrouwde het niet en waarschuwde een andere buurman en liep daarna het erf op.

Toen hij zag dat de toegangsdeur geforceerd was en een man en een vrouw in de woning liepen, waarschuwde hij via 112 de politie.

Vervolgens nam hij onder protest van de man op de bestuurderszitplaats de contactsleutels uit het contact van de auto.

De gearriveerde buurman die daarop slaags dreigde te raken met de inmiddels uitgestapte man, haalde zijn eigen auto op en parkeerde deze voor de inrit zodat de auto niet van het erf afkon. Intussen bleek dat de woning was doorzocht en laden van kasten waren opengetrokken.

De gealarmeerde politie arriveerde vervolgens met enkele dienstauto’s waarbij de optische en geluidssignalen werden gebruikt.

De vier verdachten waren intussen het erf afgelopen, maar werden op de rotonde van de Broekhuizerstraat met de Nieuw Wehlseweg door de politie ingerekend. De politie is vol lof over het optreden van de buurtbewoners.

©BON
Provincie:
Tag(s):