vrijdag, 15. april 2005 - 9:38

Buurtbewoners op de vuist

Roermond

De politie is een onderzoek gestart naar een vechtpartij die donderdagavond plaatsvond op de Sweelinckstraat in de wijk Donderberg. Bij de vechtpartij, die net na 20.00 uur begon, was een grote groep buurtbewoners betrokken. De politie schat dat er in totaal rond de 50 à 60 personen betrokken waren bij het incident. Vermoedelijk ligt de oorzaak van de vechtpartij in een langdurig burenconflict.

Getuigen verklaarden dat er bij de vechtpartij met houten knuppels werd geslagen. Drie personen zijn gewond geraakt en bij de EHBO van het ziekenhuis behandeld. De politie, die met tien agenten de gemoederen tot bedaren bracht, heeft geen aanhoudingen verricht.

Eerder op de dag, rond de klok van 17.00 uur heeft de politie op de Sweelinckstraat een 47-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van bedreiging. De man wordt ervan verdacht een andere man bedreigd te hebben. De politie onderzoekt of deze bedreiging te maken heeft met de vechtpartij die later op de avond ontstond. De zaak is in onderzoek.

De personalia van de drie personen die met verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht zijn op dit moment nog niet bij de politie bekend.

In het centrum van Weert heeft vrijdagochtend rond 02:00 uur ook een massale vechtpartij plaatsgevonden waarbij militairen waren betrokken. De politie wilde een vechtpartij tussen een 33-jarige militair en een burger beëindigen toen een groep militairen zich tegen de politie keerden. Hierbij werd de hulp van de marechaussee ingeroepen. Waarom de politie te lijf werd gegaan door de militairen is onduidelijk. De politie heeft 30 agenten ingezet om het straatbeeld weer rustig te krijgen.
De 33-jarige militair is aangehouden. De marechaussee onderzoekt het incident. Onduidelijk is hoeveel personen er bij betrokken zijn geweest en of er gewonden zijn gevallen. Er wordt niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen zullen worden verricht. © BON
Provincie:
Tag(s):