dinsdag, 15. maart 2005 - 10:57

C2000 voor politie Limburg-Noord

Venlo

Dinsdagochtend is de politie in de regio Noord- en Midden-Limburg overgegaan op het nieuwe communicatiesysteem C2000. Na Limburg Zuid, dat een van de proefregio’s was, is de politie nu in heel Limburg van dit systeem voorzien. C2000 wordt nu met grote vertraging in alle korpsen van het land ingevoerd voor de hulpdiensten.

C2000 heeft een aantal voordelen t.o.v. het oude systeem. Het geeft de verschillende hulpdiensten de mogelijkheid om direct met elkaar te communiceren. Daarnaast hoeft er niet meer naar andere frequentiekanalen te worden geschakeld wanneer een bepaalde regio wordt verlaten. Ook voor de grensregio biedt het communicatiesysteem meer voordelen.
Het grote nadeel van het systeem is dat het niet afluisterbaar is. Gesprekken konden via het oude (analoge) systeem worden afgeluisterd middels scannerfrequenties. Het nieuwe systeem werkt via een digitaal signaal, het zgn. tetrasignaal. Dit is niet af te luisteren. Vooral de media heeft grote moeite met dit nieuwe systeem. Zij zullen nu totaal afhankelijk worden van de voorlichting van de betreffende hulpdiensten of van onafhankelijke tipgevers. © BON/John Peters

Provincie:
Tag(s):