zondag, 20. februari 2005 - 11:59

Cadillac en Corvette

Genève

De Corvette Z06, de snelste, krachtigste in serie geproduceerde Corvette ooit, beleeft zijn Europese debuut tijdens de 75e Autosalon van Genève. Het is zelfs de snelste en krachtigste auto die ooit door Corvette en General Motors is aangeboden.
<BR>
<BR>Cadillac presenteert in Genève het studiemodel van een nieuwe luxe auto uit de middenklasse, de Cadillac BLS. Het studiemodel geeft een duidelijk beeld van de geheel nieuwe Cadillac BLS, die in het voorjaar van 2006 op de markt komt.
<BR>
<BR>

De LS7 V8 motor van de nieuwe Z06 levert een vermogen van 373 kW (500 pk) bij 6.200 tpm en een koppel van 657 Nm bij 4.800 tpm. De auto weegt zo'n 1.420 kg. De acceleratie van 0 naar 100 km/h neemt 4,1 seconden in beslag. Op een circuit haalt de Z06 een topsnelheid van 305 km/h. De introductie van de ZO6 staat gepland voor eerste helft 2006.

Cadillac BLS: Amerikaanse luxe in de top van de Europese middenklasse
De Cadillac BLS is specifiek ontworpen met de wensen van Europese automobilisten in het achterhoofd, alsook die van andere klanten wereldwijd. De vierdeurs sedan (lengte/breedte/hoogte: 4.680/1.762/1.449 mm), met zijn scherp gelijnde carrosserie, opvallende wigvorm en elegante interieur, is direct herkenbaar als Cadillac. Tot de sterkste punten van deze voorwielaangedreven sedan behoren niet alleen het design, maar ook de uitstekende rijeigenschappen en het bijzonder stille interieur.

Vanuit technisch oogpunt bezien, begint met deze Cadillac een nieuw tijdperk in de merkgeschiedenis. Om aan de eisen van de Europese automarkt te voldoen, zal namelijk voor het eerst ook een turbodieselmotor leverbaar zijn. Net zoals de benzineversies zal ook de turbodiesel hoge prestaties in het segment leveren.

De 1,9-liter viercilinder motor met common-rail directe injectie is voorzien van een onderhoudsvrij partikelfilter en voldoet aan de Euro 4-norm. De benzinemotoren hebben alle een turbocompressor. Het gaat om twee 2,0-liter viercilinders en een 2,8-liter zescilinder. Alle motoren zijn te combineren met een handgeschakelde of automatische versnellingsbak en blinken uit door de uitstekende prestaties - een Cadillac kenmerk. Het onderstel, met McPherson veerpoten vóór en een vierarms multilink achteras, is afgestemd op de krachtige motoren en voldoet aan de eisen die aan een topklasse auto worden gesteld.

Cadillac Escalade: de toonaangevende luxe-SUV uit Amerika is er nu ook in Europa
De Cadillac Escalade, die in 2005 zijn Europese debuut beleeft, is meer dan de toonaangevende luxe-SUV uit Amerika. Het is ook de auto waarmee de fascinerende productrenaissance van Cadillac is begonnen. Net zoals in de Verenigde Staten, zal de Escalade zorgen voor een nieuwe kijk op luxe auto's. Het krachtige uiterlijk en de zelfvertrouwde uitstraling geven goed weer wat de motor in petto heeft. Deze nieuwe Vortec 6000, 6,0 liter V8 levert een toonaangevende 257 kW (345 pk) en een koppel van 515 Nm bij 4.000 tpm.

Cadillac en Corvette in volle glorie te zien
Cadillac & Corvette Europe B.V. zal met twee merken vertegenwoordigd zijn op de Autosalon van Genève 2005: Cadillac en Corvette. De recent geïntroduceerde Corvette is te bewonderen als coupé en cabriolet en de luxe sedan STS, die vanaf mei 2005 in Nederland leverbaar is, zal ook in Genève zijn opwachting maken. Ook de crossover Cadillac SRX, de sportieve roadster XLR en de dynamische sedan CTS worden gepresenteerd op de stand.©BON/RAI

Categorie:
Tag(s):