maandag, 4. april 2005 - 21:25

Calorieën meer dan half miljoen keer gecheckt

Den Haag

Nederlanders gaan zich in de strijd tegen de kilo’s steeds meer verdiepen in hun eten. Dit blijkt uit recent onderzoek van het Voedingscentrum. Een kwart van de Nederlanders tussen de 25 en 35 jaar weet dat een man gemiddeld 2500 kcal per dag nodig heeft en een vrouw 2000. Vóór de eerste actieperiode van ‘Maak je niet dik!’ over dit onderwerp (oktober 2004 ) was dat slechts 8%. De Caloriechecker op [url=htttp://www.voedingscentrum.nl]www.voedingscentrum.nl[/url] is sinds de start van de campagne al meer dan een half miljoen keer geraadpleegd. Met de Caloriechecker kan je eenvoudig controleren hoeveel calorieën een product bevat én is het mogelijk om snel te zien hoeveel je op een dag hebt gegeten en gedronken. Inmiddels hebben al meer dan 110.000 mensen een persoonlijk profiel aangemaakt waarmee je de gegevens van meerdere dagen kunt opslaan.
<BR>

Omdat nog steeds driekwart van de consumenten weinig weet over de hoeveelheid calorieën die hij nodig heeft en wat hij op een dag binnenkrijgt, vraagt het Voedingscentrum opnieuw aandacht voor dit thema. Dit gebeurt door middel van tv-spots, advertenties én de Caloriechecker. Doel van de Caloriechecker is niet om calorieën te gaan tellen, maar om inzicht te geven in de relatieve bijdrage van verschillende levensmiddelen aan je totale energie-inname. Voor meer dan 2000 producten kan de hoeveelheid calorieën eenvoudig worden opgezocht. Na het aanmaken van een profiel kan snel de voeding van een hele dag worden ingevoerd. Deze gegevens worden steeds bewaard zodat een persoonlijk dagboek ontstaat.

Maak je niet dik! In Nederland is overgewicht aan het uitgroeien tot een ware epidemie. In Nederland is ongeveer 55% van de mannen en 50% van de vrouwen te zwaar. 10% van de volwassen bevolking heeft Obesitas - is een aandoening die ontstaat wanneer gedurende lange tijd meer energie wordt opgenomen dan verbruikt. Het teveel aan energie wordt opgeslagen in vetweefsel. Mensen met vetzucht zijn vaker ziek dan andere, hun ziekten verlopen ongunstiger en hun kans op hart- en vaatziekten, verhoogde bloeddruk, suikerziekte, galblaasontsteking, hersenbloedingen, ademhalingsstoornissen, enz. is hoger.


Categorie:
Tag(s):