donderdag, 21. april 2005 - 17:18

Camerabeelden zorgen voor doorbraak

Amsterdam

De jeugd- en zedenpolitie hoopt met de arrestatie van twee mannen (27 en 29 jaar) een verkrachtingszaak van 15 februari te hebben opgelost. De verdachten zijn inmiddels voor de rechter-commissaris geleid en zitten nog vast. Een 23-jarige vrouw werd in de vroege ochtend van 15 februari in de binnenstad van Amsterdam door één van de twee mannen een auto ingesleurd. De rit eindigde in de omgeving van Schiphol. Daar werd het slachtoffer zwaar mishandeld en verkracht.

De vrouw werd vervolgens in Amsterdam-West uit de auto gezet. Zij wist op eigen kracht een politiebureau te bereiken waar ze werd opgevangen. Direct startte de afdeling jeugd-en zedenpolitie onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam een grootscheeps onderzoek.

Tijdens het onderzoek bleken er haarscherpe beelden van Cameratoezicht Binnenstad te zijn waarop de auto te zien was die bij het misdrijf betrokken was. Een observatieteam trof het voertuig aan in Amsterdam-West waarna de éérste verdachte kon worden aangehouden. Het verdere onderzoek bracht ook de tweede dader in beeld. Deze man leek echter van de aardbodem verdwenen. Hierop werd een aandachtsvestiging met een foto binnen het korps verspreid.

Op 8 april werd de verdachte door een alerte agente in haar vrije tijd in een supermarkt herkend. Zij volgde de dader en seinde haar collega's in die vervolgens de man konden inrekenen. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden redelijk. Eén van de daders heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.
Provincie:
Tag(s):