donderdag, 17. februari 2005 - 16:40

Campagne 'Afval scheiden, goed bezig!’ gestart

Harderwijk

Hebt u ze al zien hangen? De rode posters met een verfblik, accu of medicijnstrip? Ze zijn een onderdeel van de campagne 'Afval scheiden, goed bezig!' die de ISV-gemeenten momenteel voeren.

Deze campagne wil laten zien hoe belangrijk het is om afval te scheiden en te voorkomen. Medewerkers van InclusiefPost, de nog jonge postbezorging van de regionale Dienst Sociale Werkvoorziening, zijn druk bezig om de posters in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten op te hangen. Dus ook voor hen geldt: goed bezig.

Waarom een campagne over afval? Er ontstaat steeds meer afval. Bovendien blijkt dat afval uit de grijze container nog voor meer dan de helft uit bruikbare materialen bestaat zoals gft, papier, glas, textiel enzovoort. Dat is jammer, want deze afvalstromen kunnen prima opnieuw worden gebruikt en dat scheelt grondstoffen, energie en geld.

Daarom vragen de gezamenlijke regiogemeenten uw aandacht voor het scheiden en voorkomen van afval. De posters die u de komende tijd kunt tegenkomen bij bibliotheken, scholen, verenigingen en clubgebouwen gaan over klein chemisch afval (KCA). Dit afval is zeer schadelijk als het in het milieu terechtkomt en daarom is het belangrijk dat het apart wordt ingezameld. Binnenkort vindt u een informatiekrant over KCA in uw brievenbus. Daarin staat onder meer hoe u mee kunt doen aan een inzamelactie voor batterijen en kunt u lezen hoe het op het KCA-depot van de gemeente eraan toegaat. Na KCA zal papier in de schijnwerpers komen te staan.
Wilt u meer weten over afval of de campagne? Kijk dan op www.afvalscheiden.info
Provincie:
Tag(s):