vrijdag, 22. juli 2005 - 15:22

'CardiCard' geheugensteun bij reanimatie

Een handige vinding van een Nederlands bedrijf moet het aantal slachtoffers verlagen dat letsel overhoudt bij onwelworden of een hartstilstand in afwachting van de ambulance en die dus direct dienen te worden gereanimeerd.
<BR>De CardiCard, een apparaatje zo groot als een creditcard alleen wat dikker, ‘vertelt’ de aanwezige hulpverlener in 60 seconde precies wat hij moet doen.

Met één druk op de knop begint een vriendelijke, heldere vrouwenstem exact te vertellen wat men moet doen bij een situatie waarin iemand onwel is of een hartstilstand heeft. De CardiCard geeft een instructie, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad, de NRR. De instructie is dus een verkorte versie van een reanimatiecursus. Gebleken is dat mensen die ooit, langer of korter geleden, een reanimatiecursus hebben gevolgd, op het moment dat ze voor een reanimatie komen te staan de kennis niet 100% paraat hebben.
Met de CardiCard kan men elk moment de reanimatiekennis opfrissen maar ook kan men de CardiCard gebruiken tijdens een reanimatie.
De Hartstichting heeft haar kennis en kunde ingezet bij de inhoudelijke vaststelling van de geluidsopname en de handleiding.
Volgens de Hartstichting moet de CardiCard worden ingezet om de kennis die is opgedaan tijdens een cursus te herhalen en 'er in te stampen'.
Categorie:
Tag(s):