dinsdag, 1. februari 2005 - 16:01

Carnaval in de Helmstraat

Maastricht

De Helmstraat is veranderd in een Volkskunstgalerij. Een dertigtal leerlingen van de Montessorischool en kunstenaar Ton Franssen onthulden een kunstwerk van 60 meter lang en 2,50 meter hoog, op de schutting van het in aanbouw zijnde Entre Deux-project. Ze kregen daarbij hulp van de Maastrichtse Stadsprins Luc I.

Speciaal voor deze gebeurtenis werd de Helmstraat afgesloten voor het verkeer.
Desondanks waren er toch fietsers en brommers die zich niets aantrokken van de afsluiting en tot hun eigen ergernis zich een weg moesten banen tussen de aanwezige kinderen en genodigden.

Het kunstwerk is gebaseerd op het Carnaval. Kunstenaar en carnavalist Franssen haalde zijn inspiratie uit de nabije “vasteloavend� en een verzameling foto’s. Aan de hand hiervan kwam hij tot een ontwerp.
Hij was dan ook verheugd, dat hij dit samen mocht doen met de kinderen.
Tom is in het dagelijkse leven in Maastricht bekend als promotor van de “kunst met de gewone k�. Hij hoopt dan ook dat na dit project, de kunst met de gewone K, weer meer aandacht krijgt.

Tot slot werd er nog een plakkaat onthuld, met daarop de namen van alle makers.
Vaders en moeders, opa’s en oma’s, oom en tantes kunnen vanaf vandaag trots zijn op hun kleine, want het kunstwerk hangt immers in de binnenstad te pronken in een openbare ruimte, waar veel bezoekers zullen komen.

© BON: tekst-foto: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):