vrijdag, 10. juni 2005 - 22:41

Carry Tefsen glansrol in Champagne

Amsterdam

De voorstelling Champagne is hoogstwaarschijnlijk de laatste keer dat Carry Tefsen op het toneel te zien is en waarbij naast haar komisch talent ook haar vocale kwaliteiten optimaal tot uiting komen. Ondersteund door Hans Cornelissen, Metta Gramberg, Peggy-Jane de Schepper en Frits Jansma zal Carry Tefsen van 17 oktober 2005 tot en met 12 april 2006 in de Nederlandse theaters te zien zijn met Champagne.

In deze gepeperde komedie, met een aantal songs, bereidt een zangeres haar afscheidstournee voor. De laatste jaren stond ze minder in de schijnwerpers dan ze eigenlijk wilde. De zangeres wil nog een laatste keer schitteren, nog een keer haar oude successen laten horen. Het is oudejaarsavond. Samen met haar jongste dochter, uit haar laatste huwelijk, wacht ze de komst af van haar twee andere kinderen die ze al tien jaar niet gezien heeft.

De twee kinderen uit haar eerste huwelijk, hadden plotseling genoeg van hun moeder wiens wereld uit maar een persoon bestond: haarzelf. Hun hele leven lang hebben de kinderen daar onder geleden en willen daar op oudejaarsavond eindelijk verandering in brengen. De zangeres begrijpt hen niet en bovendien: waarom zo moeilijk doen op zo een feestelijke avond? Champagne!

Champagne is een gepeperde komedie, over het onvermogen elkaar te begrijpen, over angst voor de waarheid, over levensgrote vergissingen. Komisch en scherp! © BON / Miranda van der Sloot - foto: Roy Beusker
Categorie:
Tag(s):