vrijdag, 23. december 2005 - 11:33

Cellencomplex blijft open

Den Haag

De gemeente Haarlemmermeer heeft vrijdag het kort geding over het cellencomplex tegen de Staat verloren. Dit houdt in dat het cellencomplex van de rechter mag openblijven. Een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer gaf in een reactie dat de gemeente Haarlemmermeer heeft kennisgenomen van het vonnis van de voorzieningenrechter in Den Haag en zal de overwegingen van het vonnis goed bestuderen.

Door dit vonnis blijven de gebruiksvergunningen voor het cellencomplex van kracht. Dit brengt met zich mee dat de gemeente haar toezicht op de naleving van de brandveiligheidsvoorschriften van de gebruiksvergunningen van het cellencomplex Schiphol-Oost continueert.

De gemeente Haarlemmermeer zal op korte termijn met het ministerie van Justitie overleggen om tot een duurzame oplossing te komen voor de periode na 24 april 2006, wanneer de huidige bouwvergunningen van het cellencomplex Schiphol-Oost aflopen.

De gemeente wilde het cellencomplex sluiten, omdat het niet voldoet aan de brandveiligheidsnormen. Minister Donner wil het complex openhouden en had het gemeentelijke besluit om het cellencomplex te sluiten, geschorst met een Koninklijk Besluit (KB). De rechtbank was van oordeel dat Donner geen misbruik heeft gemaakt van zijn bevoegdheid om met een (KB) besluit het centrum open te houden.

De brand in het cellencomplex op Schiphol-Oost koste aan 11 personen het leven.
Provincie:
Tag(s):