vrijdag, 11. november 2005 - 6:59

Chelsea en PSV hengelen naar Gago

Chelsea heeft de jacht geopend op Fernando Gago. De Argentijn staat onder contract bij Boca Juniors, dat binnenkort een miljoenenbod kan verwachten. Het is niet ondenkbaar dat ook PSV in de deal betrokken wordt.

De 19-jarige middenvelder wist de ogen van verschillende topploegen op zich te richten tijdens het WK tot 20 in Nederland, waar hij als een van de uitblinkers met Argentinië de wereldtitel veroverde. PSV werd al direct na het toernooi met het talent in verband gebracht, maar dat liep op niets uit.

Naast Chelsea en PSV zijn er meer kapers op de kust, want ook Real Madrid en FC Barcelona zouden al interesse hebben getoond. Volgens Boca-voorzitter Mauricio Macri is dit echter zinloos. Hij stelt dat zijn groeibriljant nog zeker achttien maanden bij Boca blijft. "Het maakt niet uit wat er geboden wordt, want Boca heeft geen financiële problemen", aldus Marci.

Aan de woorden van de preses behoeft echter weinig waarde te worden gehangen. In het Argentijnse voetbal is in het verleden zelden woord aan dergelijke uitspraken gehouden. En aangezien Chelsea bereid is om 7,5 miljoen euro neer te tellen voor de jeugdinternational, kon een overgang wel eens snel beklonken zijn. Hierbij is het zeer waarschijnlijk dat Gago, in een zelfde constructie als Alex, eerst een aantal jaren in Eindhoven zal rijpen.
Categorie:
Tag(s):