maandag, 7. februari 2005 - 9:10

Chelsea in grote problemen

London

Het Engelse schandaal rond het door Chelsea illegaal benaderen van Arsenal-linksback Ashley Cole heeft zondag een verder vervolg gekregen, nu de News-of-the-World (de krant die vorige week als eerste meldde dat Chelsea - in strijd met de regels - een gesprek heeft gehad met Cole) deze week de letterlijke tekst van de in het Park Lane gevoerde gevoerde gesprekken publiceert.

Arsenal's vice-voorzitter David Dein heeft afgelopen donderdag op het kantoor van de News-of-the-world de banden van de illegale gesprekken beluisterd en besluit één dezer dagen of Arsenal een formele klacht zal indienen."Op de banden is (o.m.) te horen dat Chelsea-manager Jose Mourinho Cole direct vraagt, of hij voor Chelsea wil komen spelen. Ook is te beluisteren dat Cole bij Chelsea een WEEK-salaris van 80.000 Pond (= 125.000 euro) kan verdienen.
Overigens lijkt de Premier League daar niet op te wachten. De overkoepelende bond is sinds zaterdag eveneens in het bezit van de geluidsopnamen en zelfstandig Chelsea in staat van beschuldiging stellen.
De gevolgen voor de huidige koploper in de Premier League kunnen geweldig zijn. Straffen kunnen variëren van een boete, via een punten-aftrek tot het volledig uit de premier league zetten van Chelsea.
Inmiddels hebben voorzitters van andere clubs ook al druk uitgeoefend op de Premier League om Chelsea aan te pakken. Simon Jordan, de voorzitter van Crystal Palace, is zeer duidelijk: "Als ik in hun (=Arsenal) positie was, zou ik op de zwaarst mogelijk maatregelen aantringen ter bescherming van mijn club en mijn positie. en aangezien Roman Abramovich z'n eigen geld lijkt te kunnen drukken is alleen een aftrek van punten een toepasselijke straf."
Categorie:
Tag(s):