woensdag, 1. juni 2005 - 20:21

Chelsea, Mourinho en Cole schuldig

Chelsea, trainer José Mourinho en Arsenal-verdediger Ashley Cole zijn allen schuldig bevonden aan het schenden van de regels die gelden in de Premier League.

Chelsea en Mourinho zaten in januari om de tafel met Cole, die nog onder contract staat bij Arsenal en het gesprek was aangegaan, zonder dat zijn werkgever daarvan op de hoogte was.

De Premier League-bond liet woensdag weten dat de drie partijen schuldig zijn, maar sprak nog geen straf uit. Pas als ze hebben besloten om wel of niet beroep aan te tekenen, zal de Premier League een straf uitspreken. Chelsea, Mourinho en Cole hebben veertien dagen de tijd voor een reactie.

Chelsea kan als straf voor het illegale transfergesprek met Cole puntenaftrek krijgen. Bovendien moet de Londense club vrezen voor een boete. Hetzelfde geldt voor Mourinho en Cole.

In het verleden moest Liverpool circa dertigduizend euro betalen voor het illegaal benaderen van Christian Ziege, die nog bij Middlesbrough onder contract stond. De Duitser moest circa vijftienduizend euro betalen.
Categorie:
Tag(s):