woensdag, 2. november 2005 - 0:09

Chelsea onderuit bij Betis

In Groep G van de Champions League deed Liverpool vanavond uitstekende zaken. Op Anfield Road veegde het vanavond Anderlecht met 3-0 van de mat. Omdat Chelsea zijn eerste nederlaag (1-0) van het Champions Leagueseizoen leed bij Betis nam Liverpool brutaal de leiding in de poule.

Voor Liverpool opende Fernando Morientes op schitterende wijze de score. Hij nam een pass van Gerrard op de borst aan een schoot daarna snoeihard en loepzuiver binnen. Na rust liep de houder van de Champions League verder weg bij de Belgen, die invaller Jesrovic met rood eraf zagen gaan vanwege beledigende teksten aan het adres van een Liverpool-speler. De twee doelpunten die nog gemaakt werden, kwamen op naam van Luis Garcia en Djibril Cissé.

De andere Engelse ploeg in poule G verging het een stuk minder. Op bezoek bij Betis had Chelsea het uiterst zwaar. De Andalusiërs zwoeren na de 4-0 nederlaag van twee weken gelden wraak en kregen die. Het winnende doelpunt viel al na 25 minuten. Na de goal van Dani ontspon zich een vervelend duel, waarin nog wel een record gevestigd werd. Met tien gele kaarten, keurig verdeeld over beide ploegen, vielen de meeste prenten ooit in een CL-duel.
Categorie:
Tag(s):