dinsdag, 12. april 2005 - 23:11

Chelsea verliest maar gaat wel door

Chelsea heeft de prestatie van vorig jaar in de Champions League herhaald. De ploeg behaalde opnieuw de halve finale door wel te verliezen van Bayern Munchen, maar over twee wedstrijden gezien als winnaar uit de strijd te komen. Bayern was met 3-2 te sterk voor de Londonaren, maar de Duitsers kwamen te laat op gang om nog gevaarlijk te worden. Chelsea ontmoet in de halve finale de winnaar van Juventus en Liverpool.

Door de late treffer van Ballack vorige week was Chelsea nog niet helemaal zeker van de halve finale. De Duitsers moesten minimaal twee keer scoren om de 2-4 in de uitwedstrijd goed te maken. Bayern had tevens de spitsen Roy Makaay en Claudio Pizarro weer tot hun beschikking.

De thuisploeg begon redelijk aan de wedstrijd. Na vijf minuten spelen kreeg Pizarro een schietkans, maar hij schoot recht op doelman Cech af. In de 18e minuut maakte Schweinsteiger een mooie actie aan de rechterkant, maar zijn schot ging maar net voorlangs.

Uiteindelijk was het Chelsea die als eerste op voorsprong kwam. Frank Lampard schoot van afstand op doel en de bal veranderde via de voet van verdediger Lucio van richting. Kahn was kansloos en Chelsea nam de voorsprong. Lucio had vorige week ook een ongelukkig moment toen hij het schot van Cole van richting veranderde en Chelsea scoorde.

Chelsea had het idee dat ze de overwinning op zak hadden en ging verdedigend te werk. De ploeg loerde op de counter en lieten de Duitsers komen. Voor rust waren nog twee kleine kansen voor Bayern: Schweinsteiger en Ballack troffen geen doel.

De tweede helft was spannender dan de eerst. Doelman Kahn hield de ploeg in de race door een schitterende redding op de inzet van Duff. Daarna kwam Bayern opzetten en ging vol op de aanval spelen. Ballack kopte op doel in de 65e minuut en via de vingertoppen van de doelman en de paal viel de bal voor de voeten van Pizarro. Hij schoot simpel in: 1-1.

Bayern rook nog kansen en deze kwamen ook. Robert Huth kopte op de lat en een kopbal van Ballack moest van de lijn worden gehaald. Tien minuten voor het eind scoorde Chelsea toch. Cole gaf een afgemeten voorzet op Drogba en deze kopte de bal diagonaal in.

In de slotfase scoorde Bayern nog twee keer. Paolo Guerrero scoorde in de 90e minuut en Scholl bezorgde in de 94e minuut toch nog de voorsprong, maar de scheidsrechter floot de wedstrijd daarna af en Chelsea heeft wederom de halve finale bereikt.

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):