donderdag, 7. april 2005 - 10:47

Chelsea wint ruim, maar is nog niet zeker van de halve finale

In de kwartfinales van de Champions League heeft Chelsea een goede stap gezet richting de halve finale. Toch is de ploeg uit London nog niet helemaal zeker, omdat de Duitsers aan een 2-0 overwinning thuis genoeg hebben.

De beslissing of Chelsea of Bayern door gaat naar de halve finale, wordt pas volgende week in Duitsland genomen. Lange tijd leek het erop dat de Londonaren met een 4-1 voorsprong het meeste recht hadden om door te gaan, maar in de blessuretijd gaf de Nederlandse scheidsrechter Rene Temmink nog een strafschop aan Bayern. Een 4-2 verlies hoeft voor de Duitsers nog geen uitschakeling te betekenen.

Chelsea had net als tegen FC Barcelona een droomstart. Na vier minuten scoorde Joe Cole. Het afstandschot werd nog van richting veranderd door verdediger Lucio, waardoor doelman Kahn kansloos was.

Na de voorsprong kon Chelsea hun succesvolle spelletje spelen: veel verdedigen en wachten op de counter. Bayern had het moeilijk met de aanval en kwam nauwelijks in de zestienmeter van Chelsea. Dit kwam mede omdat ze aanvallend twee belangrijke spelers moesten missen: Roy Makaay had last van zijn dijbeen en Claudia Pizarro is niet inzetbaar door een gescheurde spier.

Bayern kreeg welgeteld nog één grote kans in de eerste helft. Chelsea-verdediger Glen Johnson legde de bal via zijn borst klaar voor Zé Roberto. Roberto schoot de bal naast doelman Cech.

De tweede helft begon net zoals de eerste. Chelsea zette aan en kreeg een kans via Duff. Hij passeerde doelman Kahn, maar verdediger Sagnol haalde de bal van de doellijn.

Toch kwam Bayern langszij. Een vrije trap van Michael Ballack belandde in de muur, maar de bal belandde in de voeten van Zé Roberto. Hij haalde uit en Cech keerde de inzet. De rebound was voor invaller Schweinsteiger en hij vond wel het net: 1-1.

Acht minuten later nam Chelsea opnieuw de leiding. Middenvelder Frank Lampard scoorde via een droge schuiver. Dezelfde Lampard bracht het verschil op twee. Een schitterende pass van Makelele belandde net achter de defensie van de Duitsers en de Engelsman schoot de bal uit de draai achter doelman Kahn.
Drogba zette elf minuten later de Engelse ploeg op een 4-1 voorsprong. Bayern leek kansloos voor de return, maar in de blessuretijd was een kleine overtreding voor Temmink genoem om een strafschop aan de Duitsers te geven. Ballack faalde niet vanaf elf meter en zo is nog alles open.

Chelsea heeft de beste papieren om de halve finale te bereiken, maar in het eigen Olympia Stadion heeft Bayern genoeg aan een 2-0 overwinning.

© BON / ProShots
Categorie:
Tag(s):