donderdag, 21. april 2005 - 20:09

Chevrolet Aveo maakt debuut op Shanghai Motor Show

Lelystad

De geheel nieuwe Chevrolet Aveo beleeft zijn wereldwijde debuut op Auto Shanghai 2005, China’s belangrijkste autoshow dit jaar. De nieuwe sedan, die door GM Daewoo Auto & Technology (GM Daewoo) in Korea werd ontwikkeld in samenwerking met het Pan Asia Technical Automotive Center (PATAC), gevestigd in Shanghai, zal vervolgens in meer dan 120 landen en gebieden op de markt worden gebracht. De Europese versie van de auto komt in de lente van 2006 op de Europese markt.

De nieuwe Aveo sedan wordt in China geproduceerd en op de markt gebracht door Shanghai General Motors, dat net als PATAC een joint venture is tussen GM en Shanghai Automotive Industry Corp. Group (SAIC).

'De nieuwe Aveo vormt een perfect voorbeeld van de wijze waarop GM gebruik maakt van onze wereldwijde en lokale voorzieningen voor de ontwikkeling van moderne producten die geheel op lokale consumenten zijn toegespitst,' verklaart Troy A. Clark, GM Group Vice President en President van GM Asia Pacific. 'We kijken er naar uit de auto volgend jaar in China te introduceren, als aanvulling op onze complete modellijn van lokaal gebouwde en geïmporteerde producten.'

'Vanuit een stylistisch oogpunt is dit een totaal nieuwe auto,' aldus David Lyon, Executive Director van GM Asia Pacific Design en GM Daewoo Design. 'De Aveo heeft een meer dynamisch uiterlijk gekregen. Het aantrekkelijke interieur is aanzienlijk verbeterd dankzij de toevoeging van een aantal nieuwe, comfortabele voorzieningen.

De Aveo is een echte sedan en heeft een geheel nieuwe styling gekregen. De voor- en achterbumpers, de radiator grille, de koplampen en achterlichten met de cilindrische lampen, de nieuwe buitenspiegels, de langgerekte deurgrepen, de lichtmetalen wielen en nieuwe wieldoppen; ze zijn alle opnieuw vormgegeven om de sedan verder te onderscheiden van zijn hatchback zusjes.

De Aveo heeft een wielbasis van 2.480 millimeter en is 1.495 mm hoog. De lengte bedraagt 4.310 millimeter en samen met de breedte van 1.710 mm zijn die het grootst in dit segment. Deze ruime buitenafmetingen vormen de basis voor een eveneens zeer royaal bemeten interieur.

De Aveo wordt in China geleverd met een keuze uit een 1.4- of 1.6-liter DOHC vier-cilinder motor, gekoppeld aan naar keuze een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een viertraps automaat.

©BON/Sjaak Bron: Chervrolet Nederland B.V.
Categorie:
Tag(s):