maandag, 27. juni 2005 - 23:25

Chloorgaswolk ontsnapt bij Akzo Nobel Rotterdam

Rotterdam

Bij Akzo Nobel in het Botlekgebied in Rotterdam is groot alarm geslagen nadat maandagavond een hoeveelheid chloorhoudend koelwater weg is gelekt uit een vermoedelijk kapotte leiding. De brandweer heeft de leiding afgesloten. Dat meldt RTV Rijnmond op haar website.

De oorzaak van het incident is nog niet bekend maar volgens de politie houdt de oorzaak mogelijk verband met een voorafgaande explosie op het terrein van het chemiebedrijf. De wegen in de directe omgeving van het terrein en een deel van de nabijgelegen snelweg A15 zijn afgezet voor het verkeer en ook het treinverkeer is stilgelegd.

De brandweer heeft de omgeving van het bedrijf afgezet. Verder is de A15 en de Botlekweg afgesloten vanaf de Hartelbrug. De zuidbuis van de Thomassentunnel richting Rozenburg is uit voorzorg ook dicht.

Voorzover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Omdat chloor irriterend is voor de luchtwegen, huid en ogen draagt het personeel van Akzo draagt gasmaskers. De brandweer probeert de chloorwolk met waterstralen neer te halen.

©BON / Foto Remon Duivestein
Provincie:
Tag(s):