woensdag, 15. juni 2005 - 9:16

'Circuit Car' van Lotus

Lotus heeft haar nieuwe ´Circuit Car´ gepresenteerd. De auto weegt slechts 600 kg en wordt aangedreven door een supercharged VVTL-i motor. Nul naar honderd is binnen 4 seconden een feit! De nieuwe Lotus ´Circuit Car´ is gebaseerd op de Elise en deelt met die auto ook het aluminium chassis. Het bodywork is gemaakt van carbon en de auto heeft een extreem goede downforce. Er is veel tijd besteed aan de aërodynamica van de auto en slechts plaats voor één inzittende.

Naar wens kan er een extra stoeltje worden gemonteerd maar dat gaat natuurlijk ten koste van het lage gewicht. Een extra stoel en inzittende maken de auto al snel 100 kg zwaarder.

Spectaculaire prestaties
De slechts 600 kg wegende ´Circuit Car´ wordt aangedreven door een supercharged versie van de 1.8 VVTL-i (Toyota-)motor. Het is daarmee mogelijk om in 3,5 seconden naar 100 km/h te sprinten. De sprint naar 160 km/h is binnen 9,0 seconden een feit. Naast deze supercharged motor is er ook een gewone variant van de VVTL-i motor leverbaar. De iets minder prestaties zijn nog spraakmakend; 0-100 km/h in 4 seconden en 0-160 km/h in 11 seconden.

´Performance Through Lightweight´
Lotus laat met deze nieuwe ´Circuit Car´ zien dat hun uitgangspunt ´performance through lightweight´ wederom bewezen wordt. De supersnelle ´Circuit Car´ is bedoeld voor liefhebbers die er graag mee willen rijden op het circuit. De auto zal niet geschikt worden voor de openbare weg. Lotus neemt de auto in december in productie in haar fabriek in Hethel. Volledige specificaties en prijzen zullen tegen die tijd ook bekend worden gemaakt.
Categorie:
Tag(s):