woensdag, 23. november 2005 - 16:49

Citroën beste voetgangers-vriendelijkheid

Amstelveen

Bij de jongste serie crashtesten van EuroNCAP vallen de prestaties van de Citroën C6 op. Dit is de eerste auto die de maximale score van vier sterren bereikt voor voetgangersvriendelijkheid. Voor het eerst het 10-jarig bestaan van EuroNCAP is er een auto die op dit onderdeel de maximale score haalt.

De Citroën C6 bereikt deze score vooral door de zogenaamde ‘pop-up’ motorkap. Deze motorkap komt enkele centimeters omhoog, zodra de auto een voetganger of fietser raakt. Hun hoofd wordt dan op de motorkap relatief zacht opgevangen en komt niet in contact met de harde delen daaronder. Helaas haalt de Jeep Grand Cherokee op het aspect voetgangersveiligheid nul punten.

Bij de laatste EuroNCAP-crashtesten zijn weer auto’s uit uiteenlopende categorieën onder de loep genomen: 6 kleinere middenklassers, 2 middenklassers, 2 grotere middenklassers, 2 grote familie-auto’s, 2 midi-MPV’s en een grote SUV.
Van de vijftien geteste modellen in de nieuwste EuroNCAP-crashtesten behalen er zes de 5-sterren-waardering voor bescherming van inzittenden. En ook in de bescherming van kinderen in de auto behalen de meeste modellen de op dit onderdeel in de praktijk maximaal haalbare vier sterren.
EuroNCAP is een samenwerkingsverband van ondermeer de ANWB en de Europese zusterclubs met de Nederlandse, Engelse, Duitse Zweedse, Franse en Catalaanse overheid en de Europese Commissie.
Categorie:
Tag(s):