donderdag, 1. december 2005 - 13:01

Citroën C-Airplay Licht en lucht

Citroën presenteert op de Bologna Motor Show 2005 een bijzondere conceptcar genaamd C-AirPlay. De C-Airplay is ontworpen voor mensen met een actieve en dynamische levensstijl. Licht en lucht spelen een hoofdrol in het ontwerp.

De Citroën C-Airplay is een conceptcar met een gestroomlijnd design. Ondanks zijn bijzondere stylingkenmerken is de auto niet wereldvreemd om te zien. Het zou qua design zomaar een opvolger voor de C3 kunnen zijn. Qua afmetingen is de C-Airplay een auto uit het segment van de kleine hatchbacks. Hij meet 3,30 m in lengte, 1,68 m in breedte, 1,39 m in hoogte en heeft een wielbasis van 2,23 m. Bij het ontwerpen van de C-Airplay speelden licht en lucht een belangrijke rol. Het volledige glazen dak en de ´raampjes´ in de portieren zorgen voor veel licht in het interieur. Het dak kan voor een groot deel worden opengeschoven.

De C-AirPlay is voorzien van een automatische SensoDrive versnellingsbak en heeft een vermogen van 110 pk. De bestuurder kan met de flippers achter het stuur zelf schakelen. Deze conceptcar maakt gebruik van de Stop & Start techniek, die ertoe bijdraagt de levenskwaliteit in stedelijke gebieden te verbeteren door een verlaging van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.
Categorie:
Tag(s):