woensdag, 23. maart 2005 - 18:21

COA sluit AZC met afscheids-bijeenkomst

Maastricht

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), sluit op 31 mei 2005 de deuren van het Asielzoekerscentrum in Maastricht. Ter gelegenheid hiervan werd woensdag een afscheidsbijeenkomst gehouden. Vier jaar lang werden asielzoekers hier opgevangen. Het AZC in Maastricht is een van de centra die wordt gesloten in Nederland. Er volgen er nog meer. De sluiting is het gevolg van het dalende aantal asielzoekers die naar Nederland komen. Zij die nu nog hier verblijven, zullen de komende maanden naar andere AZC verhuizen. Bewoners met een verblijfsvergunning verhuizen naar een AZC Oriëntatie en Inburgering. Degene met negatieve beschikking op hun aanvraag, verhuizen naar een AZC Terugkeer.
<BR>

Het gebouw in Maastricht gaat weer terug naar de gemeente, nadat de laatste bewoners zijn vertrokken.
Medewerkers en vrijwilligers van het COA kijken terug op een goede en prettige samenwerking tussen de Gemeente Maastricht, onderwijsorganisaties en overige externe partners van het AZC.

Binnen was de sfeer feestelijk met hapjes, drankjes en muziek. Buiten stonden enkele mensen te protesteren tegen de manier waarop de regering omgaat met asielzoekers. Vooral het beleid van de politiek in Den Haag zorgde voor ongenoegen. ‘Zo gaat men niet om met mensen’ zegt een van de demonstranten. Het protest was voornamelijk gericht op het uitzettingsbeleid van regering.

© BON Jean-Pierre Geusens (foto's)
Provincie:
Tag(s):