woensdag, 15. juni 2005 - 22:39

Colombia naar volgende ronde

Dankzij een 0-2 overwinning op Canada in Tilburg heeft Colombia zich verzekerd van een plaats in de tweede ronde van NeXXt2005.

Hoewel de wedstrijd lange tijd in een gelijkspel leek te eindigen, wisten de Zuid-Amerikanen het duel in de slotfase naar zich toe te trekken. De uitblinker uit de eerste wedstrijd, Hugo Rodallega, werd rust gegund ten faveure van Dayro Moreno.

Colombia vond voor rust maar moeilijk een gat in de Canadese defensie, hoewel het wel duidelijk de betere ploeg was. Na rust leek Canada beter met het niveau van de Colombianen mee te kunnen. Tien minuten voor tijd werd de ban gebroken. De Canadese doelman Josh Wagenaar wist een vrije trap van Abel Aguilar nog wel tegen de paal te stompen, maar de rebound was voor Radamel Garcia: 0-1. Invaller Fredy Guarin voltrok vervolgens het vonnis met een afstandschot: 0-2.