woensdag, 11. mei 2005 - 11:38

Communiceren via auto's

Amstelveen

Zes grote Europese autofabrikanten zijn druk doende met de ontwikkeling van een communicatiesysteem tussen auto´s. Dit systeem geeft automatisch gevaren, mededelingen en dergelijke door.
<BR>
<BR>Het klinkt als toekomstmuziek maar het is allemaal goed mogelijk. Audi, BMW, DaimlerChrysler, Fiat, Renault en Volkswagen hebben de koppen bij elkaar gestoken om een communicatiesysteem te ontwikkelen. Dit communicatiesysteem moet een open verbinding zijn tussen alle voertuigen op de weg. Het kan grote voordelen hebben voor de verkeersveiligheid en de doorstroom van het verkeer.

Diverse meldingen
De mogelijkheden met dit systeem zijn eindeloos, maar met name gericht op verkeersveiligheid en doorstroom. Het systeem werkt met een zender, ontvanger en router. Stel, je rijdt over de snelweg en ineens begint het te sneeuwen; dit kan onverwacht komen en voor nare zaken zorgen. Maar doordat je auto uit zichzelf een berichtje stuur naar de auto´s achter je worden die gewaarschuwd voor het dreigende gevaar. Dit kan ook worden gedaan met files.

Die informatie zou bijvoorbeeld door de file-informatiedienst kunnen worden doorgegeven via zenders langs de weg. Wordt dit door een voertuig opgepikt dan kan die het weer doorzenden naar de voertuigen achter hem. Die kunnen op hun beurt het bericht ook weer doorzenden.

Wireless LAN
Het systeem is gebaseerd op de wireless LAN en werkt met een open verbinding. Doordat elk voertuig als zender, ontvanger en router kan functioneren, kan het signaal eindeloos door worden gegeven. Hierdoor kun je op tijd worden gewaarschuwd voor slechte weersomstandigheden, een ongeluk, files of wegwerkzaamheden.
Categorie:
Tag(s):