vrijdag, 25. november 2005 - 14:25

Complete chaos !

Het verkeer in Twente en Salland ondervindt grote hinder door de extreme sneeuwval. Vervoersbedrijf Syntus en Connexxion hebben de bussen al van de weg gehaald, overal knappen takken af door het gewicht van de sneeuw en vallen op de weg. De brandweer maakt momenteel overuren. Het verkeer staat compleet vast, en heel Haaksberen zit zonder stroom

Sinds vanochtend komt de sneeuw met name in Twente met bakken uit de lucht. Op sommige plaatsen ligt een pak van al 25 centimeter. Automobilisten schuifelen maar langzaam vooruit. Diverse stroomkabels bij st. Isidorushoeve zijn door het gewicht van de sneeuw al geknapt, waardoor Haaksbergen en Eibergen al sinds het begin van de middag zonder stroom zitten. De wegenwacht heeft een extreem drukke dag.

Sneeuwschuivers en strooiwagens draaien op volle toeren. Doordat de bladeren nog niet allemaal van de bomen zijn verdwenen blijft de sneeuw er op liggen. De takken bezwijken massaal dor het grote gewicht. Overal op binnenwegen liggen takken op de weg die het verkeer bemoeilijken. Diverse wegen zijn door de politie afgesloten wegens gevaar. De politie adviseert de mensen binnen te blijven.
Provincie:
Tag(s):