donderdag, 20. januari 2005 - 12:10

Computerbeveiliging voor beginners in het Nederlands

Computerbeveiliging geldt niet alleen voor grote servers en werk-computers. Ook de thuisgebruiker heeft last van hackers, crackers en aanvallen. Voor degene onder ons die niet al te technisch zijn aangelegd, is een Nederlandtalige website opgezet die de basis-principes uitlegt en wat je kunt doen tegen dergelijke indringers.

Security.nl meldt dat de Nederlandse website Totally Insecure.nl een handleiding aanreikt voor de beginnende computer-gebruikers.

De basis-principes van het hacken en cracken wordt beschreven evenals een uitgebreid onderdeel 'bescherming'. Dit alles in simpele bewoording en met duidelijke afbeeldingen.

Quote van de website:
Het is tegenwoordig helaas erg normaal om gehackte Windows-machines tegen te komen. Die worden grotendeels veroorzaakt door het gebrek aan kennis van de eigena(a)r(en) van de machines, en door de onwetendheid over de gevaren die er op het Internet zijn.

Deze site is gemaakt voor mensen die niet veel technische kennis hebben en willen hebben van computers, Windows, en Internet, maar wel veilig willen surfen.
Categorie:
Tag(s):