dinsdag, 1. november 2005 - 18:51

Computeren vanuit de muur

Chip PC, marktleider in de markt van de thin-cliënt technologie, heeft nu een wel heel opmerkelijke thin-cliënt op de markt gebracht. In plaats van een onnodig ruimte innemende kast heeft Chip PC een thin-cliënt ontworpen die in de, op menig kantoor te vinden, reguliere 'wall-outlet' geplaatst kan worden.

Tot nu toe werden thin-clients net als 'gewone' computers nog steeds gemaakt in een kast-model. Chip PC vond echter dat zelfs een mini-kast als bij de thin-clients van tegenwoordig te groot. Door de JackPC, zo word het vernuftige apparaatje genoemd, in de vorm van een wall-oulet te maken kan deze zonder problemen in de meeste kantoren in de huidige situatie gewoon in gebruik genomen worden. Door het gebruik van Power over Ethernet (POE) hoeft er zelfs geen stroomtoevoer aangebracht te worden, aangezien het apparaatje zijn stroomtoevoer via het computernetwerk aangeleverd krijgt.

Windows XP, 4 USB connectoren, audio-in, audio-uit en een DVI-connector zijn enkele specificaties van de meest uitgebreide versie van de JackPC. Door het gebruik van ChipPC's Xcalibur kunnen duizenden van deze JackPC's in een netwerk worden gemanaged. Zo blijft het netwerk snel, foutloos, overzichtelijk en gemakkelijk te beheren.
Categorie:
Tag(s):