donderdag, 20. januari 2005 - 12:04

Computerhobbyist scoort hit met gratis programma tegen spyware

Almelo

Om mensen te helpen de computer te beschermen tegen spyware bedacht Almeloër Mark Loman een handige tool, zijn 'uitvinding' is zo'n succes dat al honderdduizenden mensen het gratis van zijn homepage hebben gedownload. Een hit op internet.

Steeds meer vrienden en computergebruikers benaderden Mark Loman met de vraag om hun computer spywarevrij te maken. 'Het is een enorme plaag, computers worden er veel trager van en kunnen enorm veel schade aanrichten van die digitale gluurders', aldus Mark systeembeheerder van beroep. Hij ontwikkelde 'Hitman Pro' een soort tool die gratis programma's tegen spyware op internet aanstuurt en automatiseert. Hij zette het gratis op internet www.hitmanpro.nl
en vraagt alleen een vrijwillige bijdrage.

Het programma is onderhand zo'n succes dat computerbladen er lovend over schrijven. En ook microsoft adviseert het gebruik ervan aan. Eind deze maand komt er zelfs al een verbeterde versie 'Hitman Pro 2' aan. Dat hij er misschien wel erg rijk mee had kunnen worden deert hem niet 'ik krijg mijn kick dat ik zoveel mensen bevrijd van veel ellende', zegt hij. Zijn site meldt dat nu elke dag zo'n 140.000 mensen het programma downloaden.
(c) BON/ tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):