vrijdag, 9. december 2005 - 21:26

Computermodem veroorzaakt woningbrand

Vrijdagochtend kreeg de politie melding van een woningbrand aan de Schaepmanstraat in Goes. Er werd gemeld dat er nog personen in de woning aanwezig waren. Toen de politie, enkele minuten na de melding, aankwam waren alle bewoners uit het pand.

Door een 31-jarige vrijwillige brandweerman uit de gemeente Goes, die in de buurt aan het werk was, is aan de achterzijde van de woning een 3-jarig jongetje opgevangen dat door de 30-jarige bewoner vanaf de bovenverdieping werd aangegeven.

Vervolgens heeft de vrijwillige brandweerman ook de bewoner, met een trap, van de bovenverdieping afgehaald. Op hetzelfde moment hadden een 26-jarige rij-instructeur uit Goes en zijn 21-jarige leerling uit Zierikzee, die toevallig passeerden, aan de voorzijde van de woning een ruit vernield. Zij zijn de woning ingegaan om te kijken of er nog bewoners aanwezig waren.

De 30-jarige bewoner is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij had rook ingeademd. Het jongetje is bij buren uit de Karnebeekstraat opgevangen. Een hondje, dat tevens uit de woning is gehaald, is met de dierenambulance vervoerd.

Door de technische recherche is een onderzoek ingesteld waar uit bleek dat de brand vermoedelijk is veroorzaakt door een computermodem. Er is geen schadebedrag bekend.
Provincie:
Tag(s):