maandag, 4. april 2005 - 9:57

Condoleanceregister paus geopend

Den Haag

Het is nog rustig bij de nuntiatuur in Den Haag. Daar is maandagochtend een condoleanceregister voor de overleden paus Johannes Paulus II geopend. Rond het middaguur hadden nog maar weinig mensen het register, dat daar nog tot en met woensdag ligt, getekend. De condoleancesites op internet zijn daarentegen wel door honderden mensen bezocht. Zondagavond stonden op de vier sites al zo’n 750 condoleances.

Een van de weinigen die maandagochtend wel het condoleanceregister in Den Haag heeft getekend is premier Balkenende. Aan het eind van de ochtend getuigde hij bij de ambassadeur van het Vaticaan zijn medeleven. Belangstellenden kunnen nog tot en met woensdag van 10:00 tot 13:00 uur en 14:00 tot 17:00 uur bij de nuntiutuur aan de Carnegielaan 5 in Den Haag terecht.

Ook op internet hebben honderden Nederlanders hun medeleven betuigd. De meeste condoleances staan op www.condoleance.com, maar www.mijnpaus.nl, van het Rooms-Katholieke Kerkgenootschap, en www.condoleanceregister.com hebben al vele steunbetuigingen ontvangen.

©BON / Foto Ronald Fleurbaij
Provincie:
Tag(s):