dinsdag, 8. november 2005 - 19:00

Connexxion gaat vaker per uur rijden

Gelderland

Connexxion heeft overtuigend de concessie voor de treindienst Ede/Wageningen-Amersfoort gewonnen. Het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland heeft vandaag besloten de exploitatie van de treindienst Ede/Wageningen-Amersfoort voor 15 jaar aan het bedrijf te gunnen. Vanaf 10 december 2006 gaan de Connexxion-treinen rijden

Connexxion scoort bij de beoordeling van 5 ingediende offertes op alle onderdelen het hoogste. De provincie beoordeelde de ingediende offertes van Arriva/NoordNed, BBA Personenvervoer, Connexxion, NS Reizigers en Syntus op zowel het extra aantal treinritten en de inzet van nieuw materieel, als op de ingediende plannen met betrekking tot marketing en sociale veiligheid.

“Na de mislukte aanbesteding in april ben ik verbaasd en verheugd over de goede en mooie aanbiedingen van alle vervoerders�, aldus Marijke van Haaren, gedeputeerde Openbaar Vervoer. Het College van Gedeputeerde Staten is verheugd over de kwaliteitsverbetering die de reizigers op de Valleilijn geboden gaat worden. Zij hebben alle vertrouwen dat het aangeboden concept van Connexxion zal leiden tot een toename van het aantal reizigers op de lijn.

Hogere frequentie
Bij de aanbesteding van de treindienst door de provincie was de fre-quentie een belangrijk onderdeel. Connexxion gaat de hele dag en ‘s avonds 2x per uur rijden tussen Amersfoort en Ede/Wageningen. Tussen Barneveld-Noord en Amersfoort laat Connexxion daarnaast elk half uur extra pendeltreinen rijden. Op dit traject is dus met ingang van de nieuwe dienstregeling sprake van 4 treinen per uur. Dit maakt het over-stappen van auto of bus op trein op het nieuwe transferium Barneveld-Noord nog aantrekkelijker.
Connexxion zet vanaf 1 september 2007 modern light-train-materieel in.

Tot die tijd rijdt Connexxion nog met de huidige treinen. Het nieuwe materieel beschikt over een lage vloer zodat vanaf het perron gelijk-vloers kan worden ingestapt.
Connexxion gaat de nieuwe treinen voor elk wat wils inrichten. Zo zal een deel van de trein worden ingericht als ‘Dance Vallei’, speciaal voor jongeren, die clips kunnen kijken op grote beeldschermen. Maar ook komen er een stiltecoupé en een ruimte gechikt voor het vervoer van fietsen, rolstoelen en kinderwagens.

De provincie streeft met haar OV-beleid naar een reizigersgroei in het openbaar vervoer door het aanbieden van meer kwaliteit in een samenhan-gend systeem van bus- en treinvervoer. De Valleilijn vormt de OV-as tussen Wageningen, Ede en Amersfoort en wordt daartoe heringericht, wat wil zeggen: hogere frequentie, meer comfort en snellere verbindingen, zowel voor bus als trein.

©BON
Provincie:
Tag(s):