zondag, 3. april 2005 - 10:43

Consument kiest voor verzekeren via internet

Zaltbommel

Onderzoek door Maurice de Hond toont voorkeur aan voor internetverzekeringen.
<BR>
<BR>Zaltbommel, 23 maart 2005 – Verzekeruzelf.nl maakt vandaag de uitkomsten bekend van het representatieve onderzoek naar internetverzekeren, uitgevoerd door het bureau View/Ture van Maurice de Hond. De belangrijkste conclusie is dat vier op de tien Nederlanders de voorkeur geeft aan het afsluiten van verzekeringen via het internet.
<BR>

Van de ondervraagde respondenten gaf 40 procent aan een voorkeur te hebben voor het afsluiten van een verzekering via internet en e-mail, tegen 38 procent voor het afsluiten via een verzekeringsagent en 22 procent die liever direct met een verzekeraar afsluiten via telefoon en post. Van de ondervraagden jonger dan 30 jaar zegt zelfs 48 procent zich het liefst via internet en e-mail te willen verzekeren.

26 Procent heeft inmiddels een verzekering via het internet en van de Nederlanders die niet via internet verzekerd zijn verwacht nog eens 26 procent binnenkort een verzekering via internet af te zullen sluiten. Van de verzekeringen afgesloten via internet, gaat de reisverzekering aan kop met 52 procent, gevolgd door de personenenautoverzekering met 40 procent en ziektekostenverzekering, ook met 40 procent.

Als reden om zich via internet te verzekeren gaf 59 procent snelheid als antwoord en 41 procent vindt het gemakkelijker om zo premies te vergelijken. Als derde reden, met 33 procent, werd aangegeven dat beschikbaarheid, 24 uur per dag, belangrijk is.

Besparen zonder telefoon
Tenslotte werd gevraagd of men -als dit een besparing op de premie oplevert- zou kiezen voor een verzekeraar die wel via e-mail en internet te bereiken is, maar niet per telefoon. 59 Procent gaf aan hiervoor te zullen kiezen. Bij de respondenten jonger dan 30 jaar was dit percentage maar liefst 67.

Overige uitkomsten
• Meer mannen (29%) dan vrouwen (23%) zijn verzekerd via internet;
• snelheid van het internet is belangrijk voor 72 procent van de vrouwen en voor 48 procent van de mannen;
• 30 procent van de mannen vindt de informatie via internet duidelijker, tegen 9 procent van de vrouwen;
• bij de mannen kiest 36 procent voor een verzekeringsagent en 41 procent voor verzekeren via internet;
• van de vrouwen kiest 40 procent voor een verzekeringsagent en 39 procent voor internetverzekeren;
• van de respondenten ouder dan 50 jaar geeft 29 procent de voorkeur aan het afsluiten van een verzekering
via internet en 51 procent heeft liever een verzekeringsagent.

Op Autowereld.com is het mogelijk om maar liefst 18 verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Net als de rest van de site is het geheel onafhankelijk en objectief opgezet. De beste premie komt naar voren na het invoeren van wat gegevens.
Categorie:
Tag(s):