dinsdag, 8. maart 2005 - 19:40

Consumentenbond test banden

Moerdijk

In het maart-nummer van de Consumentengids, het maandelijks verschijnend officieel orgaan van de Consumentenbond in een oplage van 650.000 exemplaren, is de Turanza ER 300 band van Bridgestone uitgeroepen tot de Beste Koop!

Na 1.130.000 testkilometers van in totaal 32 banden kwam de Bridgestone-band als beste uit de bus. 'Wij zijn uiteraard zeer verheugd over dit resultaat, waarbij tijdens de test alle belangrijke facetten aan bod kwamen en onze ER 300 als beste combinatie werd gekwalificeerd,' verklaart Vivian van Kaam van Bridgestone Benelux.

Testen
De door de Consumentenbond ingezette testrijders waren zeer ervaren en gingen met ingereden banden de baan op. De criteria waarop de banden werden beoordeeld waren:
• het rijgedrag op een droog wegdek
• het rijgedrag op een nat wegdek
• comfort
• geluid (buiten)
• hoge snelheidsproef
• slijtvastheid
• rolweerstand

De Bridgestone ER 300 wordt veelal gemonteerd op middenklasse modellen, zoals de Audi A4, de BMW 3-serie, de Ford Focus, de Mercedes C-klasse, de Opel Astra en de VW Golf. De ER 300 scoorde in alle categorieën positief, terwijl de Bridgestone-band met name op een droog wegdek en bij hoge snelheden zelfs zeer goed presteerde.

De 32 geteste banden waren van maar liefst negentien verschillende merken, zodat een goed beeld kon worden verkregen van nagenoeg alle verkrijgbare bandentypes.

Nogmaals Vivian van Kaam: 'Het bepalen van de juiste keuze van een band blijft, naast de aanschafprijs, het zoeken van de juiste balans tussen rijgedrag, rijcomfort en slijtvastheid. Wij zijn dan ook zeer blij dat de ER 300 in alle categorieën positief heeft gescoord. Uiteraard onderschrijven wij de adviezen van de Consumentenbond om de bandenspanning regelmatig, liefst iedere maand, te controleren, beschadigde banden te vervangen en ook de reserveband van tijd tot tijd te checken.'

©BON/Sjaak Bron:Bridgestone
Categorie:
Tag(s):