vrijdag, 25. november 2005 - 9:12

Contract Adriaanse verlengd

FC Porto heeft het contract van trainer Co Adriaanse opgewaardeerd. Onze landgenoot is bovendien een jaar langer vastgelegd en staat nu tot medio 2008 onder contract bij de Noord-Portugese club.

De 58-jarige Nederlandse trainer maakte het nieuws zelf bekend, na het teleurstellende 1-1 gelijkspel in het Champions League-duel met Glasgow Rangers. Opvallend is het tijdstip waarop Porto een gebaar maakt naar zijn trainer. Adriaanse, die afgelopen zomer de overstap maakte van AZ, kreeg rond de ontmoeting met de Rangers harde kritiek van Lourenço Pinto, de advocaat van Porto-voorzitter Pinto da Costa. "Porto heeft een fout gemaakt door Adriaanse te contracteren'', sprak Lourenço Pinto op Radio Renascença. "Met een andere trainer had Porto zich al lang geplaatst voor de achtste finale. Deze Hollander is niet de man voor Porto. De clubleiding heeft de juiste spelers weten te strikken, maar faalde met het zoeken naar een coach in Nederland.''

Porto staat laatste in CL-groep H, maar kan de achtste finales nog wel bereiken. Ook de laatste twee trainers van Porto kregen van preses Pinto da Costa een tussentijdse contractverlenging van een jaar. Beiden werden kort daarop ontslagen.
Categorie:
Tag(s):