dinsdag, 8. februari 2005 - 10:46

Controleurs aangehouden

Almere

De politie heeft zaterdagavond drie medewerkers van een busmaatschappij aangehouden op verdenking van mishandeling. Eén van hen is in verzekering gesteld en wordt woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij wordt ervan verdacht een zwartrijder in een wurggreep genomen te hebben, waarbij de zwartrijder bewusteloos raakte.

De medewerkers maakten deel uit van een controleploeg die bij een bushalte aan de Wijsgeerbaan uitstappende passagiers controleerden. Een 19-jarige Almeerder had geen geldig vervoersbewijs bij zich. Toen de medewerkers hem een boete wilden geven, probeerde hij er vandoor te gaan.

Twee medewerkers, een 53-jarige man uit Mijdrecht en een 33-jarige man uit Amsterdam, hielden de zwartrijder aan en probeerden hem onder controle te brengen. Daarbij heeft de man uit Mijdrecht de Almeerder in een wurggreep genomen. Door zuurstofgebrek in de hersenen verloor de Almeerder het bewustzijn. Hij werd bewusteloos overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Daar is hij een nacht ter observatie opgenomen.
Provincie:
Tag(s):