dinsdag, 25. januari 2005 - 19:44

Convenant strijdige regelgeving getekend

Maastricht

Vanmiddag werd in het auditorium van het Mecc te Maastricht een convenant getekend die de strijdige regelgeving betreffende de horeca in Maastricht moet aanpakken.
<BR>Vaak werken de diverse instanties die gezondheid en veiligheid moeten regelen in de horeca naast elkaar. Waar de een zegt dat er gladde tegels moeten komen voor de afvoer van afval, zegt de andere dat deze tegels in strijd zijn met de veiligheid. Je kunt uitglijden en je verwonden.

Door het convenant te tekenen komt een einde aan deze strijdige regels. Met het convenant hopen de diverse instanties duidelijkheid te scheppen in de Horecaregelgeving in Maastricht.
De ondertekening gebeurde o.a. door staatssecretaris van Economische Zaken Van Gennip, Burgemeester Leers en Theo Coenegracht van Koninklijke Horeca.

Na afloop vond er nog een forum plaats met diverse horecavertegenwoordigers over de 'strijdige' regels o.l.v. Wilco de Jong. Voorafgaand aan dit forum was er nog een toneelspel waarin de wirwar van deze regels nogmaals duidelijk werd gemaakt. © BON/Tekst en foto’s: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):